Over deze site

Deze site geeft informatie over hoe je de omgeving en vooral de natuur leuk gaat vinden als je goed kijkt.

Iedereen fotografeert wel eens een keer. Fotograferen is vastleggen wat je ziet. Om te zien moet je leren kijken. Kijken naar al die details, al die vormen, al die overzichten die zorgen dat je een omgeving mooi vind … of niet….

Hilverbeek-MSDC-20110421-232528
Oud landgoedbos in het voorjaar. Hilverbeek in ‘s-Graveland

Door te fotograferen leer je om beter te kijken. Want waarom zou je iets fotograferen? Om te bewaren. Voor later. Of om het aan anderen te laten zien. Het is iets opmerkelijks wat JIJ hebt gezien en kijk eens…

Op deze pagina’s proberen we uit te leggen hoe je nou het beste leert kijken en hoe je dat aan anderen kunt laten zien.

En wij dat zijn

Marlies Huijzer en Martin Stevens. Al jaren lang bezig met fotograferen en de natuur. Met teksten schrijven voor boeken en tijdschriften en lesboeken. Vanaf ons dertiende ongeveer zijn we al met de natuur bezig. Later hebben we vrijwilligerswerk in de natuur gedaan, wilgen knotten enzo en lessen gegeven over de natuur in een milieugroep.

Marlies schrijft heel veel over natuur en aardrijkskunde in lesboeken voor school, Martin is jarenlang beheerder geweest van een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en heeft meer dan 10.000 mensen in het bos laten zien waar ze op moeten letten om meer te zien. En wij beiden maken ook al die jaren al foto’s van alles wat we leuk vinden om ons heen.

Advertentie

Een reactie op “Over deze site

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s